Plannen voor een nieuw ‘Dagboek van een Avonturier’

Dat de tijd vliegt moet je ons niet vertellen. Niet alleen is het al bijna zes jaar geleden dat ik de Kilimanjaro beklom en dit avontuur de aanzet gaf tot deze blog, maar het is ook al weer twee jaar geleden dat mijn eerste boek ‘London2Edinburgh’ op de markt kwam. (Verkrijgbaar via Bol.com en onze eigen website)

Ons reisverhaal van onze trip doorheen Engeland, Wales en Schotland met allerlei avonturen zoals de Three Peaks Challenge, coasteering, de West Highland Way, peddelen op de Schotse lochs en zelfs ghosthunting was meteen inspiratie genoeg voor het eerste echte dagboek van een avonturier.

You don’t need to tell us that time flies. Not only is nearly six years ago that I climbed Kilimanjaro and this adventure was the launch of this travel blog, but it also has been two years that my first book ‘London2Edinburgh’ came on the market. 

Our travel story of our journey across England, Wales and Scotland with several adventures such as Three Peaks Challenge, coasteering, hiking the West Highland Way, paddling the Scottish lochs and even ghosthunting was more than enough inspiration for our very first Adventurer’s Journal. 

Dat we in die zes jaar nog wel meer avonturen hebben beleefd, moeten we je wellicht niet vertellen. Ik speel dan ook al een ruime tijd met het idee om een boek te schrijven over mijn bergbeklimmingen van onder meer de Kilimanjaro, Mont Blanc en de Aconcagua.  Een gebrek aan tijd heeft altijd dat plan wat tegengehouden, maar ik hoop dan vooral de komende maanden wat tijd te kunnen vrij maken hiervoor.

That we have experienced more adventures in those six years, we probably don’t need to say. I have been playing with the idea of writing a book about my mountaineering adventures on Kilimanjaro, Mont Blanc and Aconcagua. A lack of time always has blocked this story from being written, but I hope to have more time for this in the next few months. 

Van 0 tot 6962 meter

Het is zelfs bijna vreemd te noemen dat ik heel wat avonturen in de bergen heb beleefd. Mijn eerste keer dat ik tijd doorbracht was zelfs pas in 2011, een jaar voor mijn beklimming van de Kilimanjaro. Die beklimming zagen we dan zelfs nog maar als een once-in-a-lifetime experience. Het leidde echter tot verschillende beklimmingen boven de 4000 meter in de Alpen, de Kaukasus en zelfs het Andesgebergte waar ik de 6962 meter hoge Aconcagua heb beklommen. Drie verschillende continenten en minstens tien keer zoveel anekdotes die ik dus in een meeslepend reisverhaal zal trachten te gieten.

Wellicht volgen de komende weken nog een aantal korte verhalen van die beklimmingen op de blog. Al is het maar om weer even weg te dromen 😉

It is even strange to say that I experienced so many adventures in the mountains. My first visit to the mountains dates back from only 2011, one year before my Kilimanjaro climb. An adventure we considered as a once-in-a-lifetime experience. Still, it led to several ascents above 4000 meters in the Alps, the Caucasus and even the Andes where I climbed the 6962m high Aconcagua. Three different continents and at least ten times more anecotes that I will try to merge into a vivacious travel story. 

Chances are high that I will be sharing a few short stories about those climbs on the blog. Even if it’s only to dream away 😉

Ik ben trouwens nog op zoek naar een titel voor deze verzameling aan reisverhalen in de bergen. Voorstellen zijn altijd welkom 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: