6 Years of Adventures: our top moments

Exact zes jaar geleden beklom ik met succes de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Het betekende de start van het avontuurlijke leven dat ik nu leid. In die zes jaar heb ik heel wat mooie ervaringen kunnen meemaken en ben ik gegroeid als persoon. Eerder deze week vertelde ik nog over de neveneffecten van het avontuurlijke leven, de gevaren en risico’s die er bij komen. Maar uiteraard heb ik ook heel wat prachtige avonturen kunnen meemaken. Hier zijn alvast mijn favoriete momenten:

Exactly six years ago I successfully climbed the Kilimanjaro, the highest mountain in Africa. It marked the start of the adventurous life that I now lead. In those six years I have been able to experience many beautiful things and it made me grow as a person. Earlier this week I told about the downsides of being an adventurer, the dangers and risks that come with it. But of course I also experienced many wonderful adventures. Here are my favorite moments:

10. Sunrise on the Roof of Africa

Waarom niet beginnen met het moment waarop het allemaal begon? Het hoogtepunt van mijn Kilimanjaro expeditie was niet het bereiken van de top. Nee, mijn hoogtepunt kwam al een uur eerder toen de zon zich boven het wolkendek hees. Tot op vandaag is dit nog steeds de mooiste zonsopgang die ik ooit heb meegemaakt. Al hielp het natuurlijk dat ik op dat moment wist dat ik de top zeker zou halen.

Why not start off with the moment it all began with. The highlight of my Kilimanjaro expedition wasn’t standing on its summit. My highlight was one hour before when the sun rose above the clouds. Up to this day, it is the most beautiful sunrise I’ve ever witnessed. Offcourse it helped that at that time I was pretty sure I would make it to the summit as well. 

P1010465

9. My first glimpse on the Matterhorn

Augustus 2014. Een jaar nadat ik faalde om de Walkers Haute Route te wandelen van Chamonix naar Zermatt, keerde ik terug naar Zwitserland om er de langeafstandstocht af te leggen met mijn vriendin. Een tocht vol hoogtepunten, al zal ik nooit die eerste blik op de Matterhorn vergeten. Vanaf dat moment wist ik meteen dat de Matterhorn beklimmen op mijn verlanglijstje zou staan.

August 2014. One year after having failed to hike the Walkers Haute Route from Chamonix to Zermatt I returned to Switzerland to complete the long-distance trekking with my girlfriend. A hike full of highlights, although I will never forget that first glimpse on the Matterhorn. From that moment I knew climbing the Matterhorn would be on my to-do list. 

DSCF1794

8. Coasteering in Wales

Er bestaat geen avontuur waar ik voor terugdeins. Maar als het gaat om springen in een wilde oceaan vanaf een tien meter hoge klif, dan denk ik toch twee keer na. Water is niet meteen mijn grootste vriend en net daarom was coasteering in Wales zo’n spannende ervaring voor me.

There is no adventure I don’t dare going on. But when it comes to jumping into a wild ocean from a ten meter high cliff, I will think twice. Water isn’t my biggest friend and that’s why coasteering in Wales was a huge experience for me. 

Coasteering

7. Survival in the Jungle

Op avontuur gaan betekent nieuw terrein verkennen. Tijdens onze trip in Belize besloten we een gids te boeken die ons alle technieken voor jungle survival kon aanleren. In een gebied waar jaguars, poema’s, slangen en dergelijke thuis zijn. Een avontuur waarvan ik hoop ooit een vervolg te kunnen aan breien.

Going on an adventure means exploring new terrain. During our trip to Belize, we decided to book a guide who can show us all the techniques for surviving in the jungle. In a place where jaguars, cougars and snakes are at home. An adventure I hope to do again in the future. 

Belize Jungle Survival

6. Ghosthunting in England

Ons meest bizarre ervaring tot dusver. Tijdens onze roadtrip door de UK, beslisten we om te gaan ghosthunten. We gingen actief op zoek in een verlaten weeshuis en spendeerden de nacht in het ‘Britain’s most haunted castle’ (lees hier het volledige verhaal). Tijdens de eerste week van november ga ik terug naar Engeland voor een nieuwe ghosthunt ervaring.

Our most bizarre experience so far. During our roadtrip in the UK, we decided to go ghosthunting. We held vigil in a abandoned orphanage and spend the night in the most haunted castle in England (read the full story here). During the first week of November, I’m going back to England for a new ghosthunting experience. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5. Caving in Belize

Dit kan als een verrassing overkomen in de lijst, gezien het onze eerste en enige speleologie expeditie was. Toch is het verkennen van grotten iets wat ik altijd al had willen doen, en de ervaring heeft niet ontgoocheld. Meer nog, het heeft wellicht een nieuwe passie aangewakkerd.

This might be a surprise in the list, as this was our first and sole caving expedition. However, caving was something I always wanted to do and it didn’t disappoint. I enjoyed the whole experience of Crystal Cave and it may have nourished a new passion. 

Belize Caving

4. Climb Aconcagua (6962m)

Mijn grootste verwezenlijking tot dusver! Eentje waar ik erg trots op ben en altijd al heb willen doen om mijn Seven Summits droom te verwezenlijken. Jammer genoeg werden mijn foto’s gestolen op de weg terug naar huis en heb ik nog slechts één foto als herinnering aan deze expeditie.

My biggest feat so far! Something I’m still very proud off and always wanted to do to complete my Seven Summits quest. Unfortunately, my pics got stolen on the way back home so I only have one photo left as a memory from this expedition. 

2016-01-22 10.11.09

Aconcagua

3. Climb Zumsteinspitze (4563m)

Voor we Spitsbergen bezochtten, waren de antwoorden die we gaven op de vraag wat ons mooiste avontuur was afhankelijk van wie je de vraag stelde. Mijn meest memorabele avontuur was onze week in het Monte Rosa massief in Zwitserland. Waarom? Omdat alpinisme zowat mijn grootste passie is, maar vooral omdat ik deze keer de ervaring kon delen met iemand waar ik van hield. Een van de hoogste bergen in de Alpen bedwingen met mijn vriendin stond dan ook erg lang het hoogst gerangschikt.

Before we visited Spitsbergen, the answers we gave when we were asked what was our most beautiful adventure depended on who you asked. My favorite adventure was our week in the Monte Rosa massif in Switzerland. Why? Because mountaineering is my greatest passion, but mainly because this time I could share the experience with someone I loved. Conquering one of the highest peaks in the Alps with my girlfriend was my top moment for a long time. 

DSCF3838 Zumsteinspitze summit

2. Our Polar bear encounter

Dit is ons wildste verhaal tot nog toe. Eentje dat we maar al te graag vertellen als we nieuwe mensen leren kennen. Het begon allemaal met een reeks pootafdrukken van een ijsbeer die we zagen toen we aan land water gingen zoeken. Minder dan 24 uur later zouden we oog in oog komen te staan met drie ijsberen. Een erg spannende maar tegelijk indrukwekkende ervaring. Lees ons volledige verhaal hier.

This is by far our wildest story so far. One we are always eager of telling to people we just met. It all started with the series of polar bear paw prints we encountered when getting water ashore. Less than 24 hours later, we saw three polar bears entering our camp. A thrilling and breathtaking experience at the same time. Read the full story here

Spitsbergen

1. Kayaking with beluga whales

Een reis naar Spitsbergen staat gelijk aan het spotten van heel wat wildlife. Hoewel de bedreigde ijsbeer zien in zijn natuurlijke habitat erg indrukwekkend was, is er nog één dier dat er voor ons bovenuit sprong. Tijdens onze 11-daagse kajakexpeditie in Spitsbergen zagen we verschillende keer beluga’s. Wat dit moment zo memorabel maakte was dat ze voortdurend met onze kajaks mee zwommen.

A trip to Svalbard means encountering many types of wildlife. While seeing the endangered polar bear in its natural habitat surely was impressive, there was one animal that exceeded experience. During our 11-day kayak expedition in Spitsbergen we witnessed beluga whales on several occassions. What made this our most memorable experience so far was that they swam and interacted with our kayaks! 

Welk avontuur zou jij aangaan? 

Which adventure would you want to do? 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: