Op zoek naar avontuur: IJsland en meer

Wat is het leven zonder wat avontuur? Naar mijn mening: wat saai. Spijtig genoeg zijn de laatste maanden niet meteen de avontuurlijkste geweest. Op een poging om de Matterhorn te beklimmen en het begeleiden van een groepsreis Kroatië na, is er dit kalenderjaar nog niet erg veel gebeurd. Gelukkig is er nog een helft en deze belooft wel heel wat!

Wie mij op sociale media volgt zal al gemerkt hebben dat ik bezig ben met de voorbereidingen voor IJsland. Vanaf dinsdag begeleid ik er een groep van Mr Yeti voor een 15-daagse rondreis. 15 dagen waarin we de allermooiste plaatsen rondom het eiland zullen bezoeken. Wandelen, raften, kamperen, wildlife spotten, … het hele verhaal zal je kunnen meevolgen op mijn instagram.

What is life without some adventure? In my opinion: how boring. Unfortunately, the last few months have not always been the most adventurous. Apart from an attempt to climb the Matterhorn and to accompany a group trip to Croatia, not much has happened this calendar year. Fortunately there is still half and this promises a lot!

Anyone who follows me on social media will have already noticed that I am preparing for Iceland. From Tuesday I accompany a group of Mr Yeti for a 15-day tour. 15 days in which we will visit the most beautiful places around the island. Hiking, rafting, camping, wildlife spotting, … you can follow the whole story on my instagram.

 

Maar er volgt meer. Na IJsland volgt een blitzbezoek aan Zweden gevolgd door het begeleiden van de groepsreizen naar Noorwegen en Slovenië.

But more follows. After Iceland there is a blitz visit to Sweden followed by the group tours to Norway and Slovenia.

Het grootste avontuur volgt echter na deze zomer. Na wat opties te hebben overlopen over wat te doen de komende maanden zou een avontuur in Centraal- en Zuid Amerika wel eens op de planning kunnen staan.

However, the greatest adventure follows after this summer. After going through some options about what to do in the coming months, an adventure in Central and South America might be on the schedule.

Roadtrip met een bus

Het oorspronkelijke plan was om mijn Volkswagen Bus naar Zuid-Amerika te laten verschepen voor een roadtrip van Colombia naar Patagonië. Ondertussen ligt een tweede – en wellicht betere optie – op tafel. Ik kreeg echter het voorstel om de helft van een omgebouwde schoolbus te kopen en hiermee vanuit Guatemala naar Patagonië te reizen. Een avontuur die minstens enkele maanden zal duren, maar vol hoogtepunten als Angel Falls in Venezuela, de Galapagos in Equador, het Amazonewoud in Brazilië, enkele bergtoppen van de Andes, de woestijnvlaktes van Chili en Bolivia en uiteraard ook het ruige Patagonië.

Zou het dus voor een lange tijd bye, bye België kunnen zijn? Wellicht wel.

The original plan was to have my Volkswagen Bus shipped to South America for a road trip from Colombia to Patagonia. In the meantime, a second – and perhaps better – option is on the table. However, I was offered to buy half of a converted school bus and travel with it from Guatemala to Patagonia. An adventure that will last at least a few months, but full of highlights such as Angel Falls in Venezuela, the Galapagos in Equador, the Amazon forest in Brazil, a few peaks of the Andes, the desert plains of Chile and Bolivia and of course the rugged Patagonia.

Could it be bye, bye Belgium for a long time? Maybe so.

60599728_10161712404555055_8478455829614297088_n

Will this be my home after the summer?

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: