Vlucht vertraagd of geannuleerd? Misschien heb je recht op een compensatie!

Claimingo

Niets is vervelender dan een vertraging of annulering van je vlucht als je op vakantie gaat. Zelf grappen Linsay en ikzelf er wel eens over, dat het maar echt een probleem is als je nog moet vertrekken, maar in de realiteit is het natuurlijk nooit echt leuk.

Zo trokken we ooit voor drie dagen naar Rome, een korte stedentrip waar we toch heel wat voor op onze planning hadden staan. Daar sta je dan. Met je rugzak op je rug in de inkomhal van de luchthaven. Nog de vermoeidheid uit je ogen wrijvend en dan zie je het op het grote bord verschijnen. ‘Flight delayed’. En het was niet zomaar een vertraging. Nee, het was een vertraging van maar liefst acht uur!

Uitzonderlijk? Misschien wel, maar in het algemeen komen vertragingen en annuleringen van vluchten vaker voor dan je zou denken. In ons geval betekende het een dag verlies van onze vakantie (uiteindelijk mochten we na acht uur nog reizen naar een andere luchthaven om onze vlucht te halen), maar voor heel wat reizigers betekent een vertraging zelfs het missen van hun aansluiting of een extra overnachting op hun bestemming.

Visual_dagboekvaneenavonturier-01

Wat doe je er aan?

In 2004 is er een Europese Verordening aangenomen waarin de rechten van vliegtuigpassagiers zijn vastgelegd. Het belangrijkste wat hierin staat is dat de passagier bij vertraging, annulering of overboeking van een vlucht recht heeft op een vergoeding.

Nadat we terug waren uit Rome, namen we meteen contact op met een instantie die ons kon helpen een vergoeding te krijgen voor de vertraging van de vlucht en dus een verlies van een vakantiedag. Uiteindelijk kregen we onze vliegtickets zelfs volledig terugbetaald!

Helaas zijn veel reizigers niet op de hoogte van deze rechten. Dus hoe krijg je nu je geld terug? Een vergoeding kun je claimen als jouw situatie voldoet aan één van de volgende voorwaarden:

  • Je vlucht minimaal 3 uur vertraagd was
  • Je vlucht geannuleerd was
  • Je vlucht overboekt was
  • Je geweigerd was bij het instappen
  • Je door eerdere vertraging of annulering je aansluitende vlucht gemist hebt

Andere voorwaarden:

Belangrijk hierbij is dat je hebt gevlogen vanuit een Europees land, of naar een Europees land met een Europese maatschappij.

Claimen kan tot wel twee jaar terug! Dus is je laatste vlucht goed verlopen, maar heb je in het verleden problemen gehad? Dan kun je wellicht nog steeds je rechtmatige vergoeding claimen.

Twijfel je of je in aanmerking komt, of weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Neem eens contact op met Claimingo! Deze consumentenorganisatie helpt je graag om je vergoeding te verkrijgen. Ook voor vragen of meer informatie kun je bij hen terecht.

Wat doet Claimingo precies?

Nadat je je claim hebt ingediend gaan de juristen van Claimingo direct voor je aan de slag. Ze checken de gegevens en nemen contact met je op als ze extra informatie nodig hebben. Als de claim goedgekeurd wordt kun je kiezen voor twee services:  No cure, no pay en Claim&GO.

Bij No cure, no pay neemt Claimingo de lasten van het juridische proces volledig over. Jij hoeft dus niet te procederen tegen de luchtvaartmaatschappij, dit doen zij voor je. Dit kan helaas wel 6 tot 8 maanden duren, omdat de maatschappij niet in alle gevallen direct de vergoeding uitbetaalt. Daarbij loop je het risico dat de luchtvaartmaatschappij jouw claim niet honoreert (omdat er bijvoorbeeld sprake is van een ‘buitengewone omstandigheid’) en jij dus geen vergoeding ontvangt. Bij succes houdt Claimingo 24% in van het uitbetaalde bedrag. De rest is voor jou! Wanneer de claim niet succesvol is, hoef je uiteraard ook niks te betalen!

Naast de standaard No cure, no pay service biedt Claimingo als enige in Nederland Claim&GO aan. Met deze service ontvang je binnen één week de vergoeding op je rekening. Dit vastgestelde bedrag ligt lager dan bij No cure, no pay, maar zelfs wanneer de luchtvaartmaatschappij jouw claim uiteindelijk niet honoreert, mag jij de vergoeding houden. Claimingo neemt alle risico’s en lasten over, waardoor jij je nergens zorgen om hoeft te maken.

Klik op onderstaande foto om jouw vergoeding te claimen! 

Visual_dagboekvaneenavonturier-04

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: